Аби досягнути досконалості, потрібен час та зосередженість на деталях. Наше солодке — це праця і досвід кількох поколінь, тисячі спроб, осяянь, ретельний добір — смаків, відтінків, ароматів, відчуттів.
Вечір за вечором, жінки, а інколи й чоловіки, шліфували свою майстерність у створенні того, що є таким самим атрибутом високої цивілізації, як парфуми чи примхливий дизайн, але пережило добу найсуворіших випробувань, було розрадою, надією та промінчиком щастя у роки лиха.
Ця майстерність у створенні солодкого дійшла до нас десь через сімейні традиції, десь — через старі зворушливі зошити з рецептами, й завдяки людям, які за будь-яких обставин намагалися зберігати гідність, раділи життю та наповнювали простір довкола себе досконалістю, навіть якщо єдиною можливою досконалістю був запах запечених у тісті яблук.